Saturday, July 4, 2009

نامه به دبیرکل سازمان ملل به فریاد دستگیرشدگانکودتای اخیر ایران برسید

دبیرکل سازمان ملل متحد
عالیجناب بان کی مون
در آغاز از جنابعالی نسبت به صدور بیانیه اخیرتان در رابطه با بحران اخیر حقوق بشر در ایران سپاسگزاری می کنیم. در طی روزهای اخیر صدها تن از شرکت کنندگان در تظاهرات مدنی به دست نیروهای انتظامی و مأموران لباس شخصی وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار گرفته و آماج گلوله های آنان گشته اند . در این در گیری ها شماری از شهروندان کشته و صدها نفر به زندان افتاده اند. حکومت ایران ندای اعتراض مردم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اخیر را با خشونتی انتقامجویانه پاسخ داده است. تا به حال نزدیک به سیصد تن مقامات کابینه‌های دولتهای پیشین، مخالفان نامدار، فعالین اجتماعی، و خبرنگاران به نحو غیرقانونی دستگیر شده و گاه در مکانهای اعلام ناشده به حبس افتاده اند. دستگیرشدگان از داشتن وکیل محرومند، و بنا بر رویه معمول دولت ایران و طبق اخبار مورد اعتماد، بسیاری از آنان تحت فشار هستند تا به ارتکاب خیانت ناکرده اعتراف نمایند. فهرست شماری از دستگیر شدگان از این قرار است:
محمد علی ابطحی (معاون سابق ریاست جمهوری)، رضا علیجانی (روزنامه نگار)، اردشیر امیر ارجمند (استاد حقوق)، محسن امین زاده (معاون سابق وزارت امور خارجه)، محمد رضا عطریانفر (سیاستمدار جناح مخالف)، ژیلا بنی یعقوب (روزنامه نگار)، قربان بهزادیان نژاد (استاد دانشگاه)، محمد قوچانی (روزنامه نگار)، سعید حجاریان (مشاور سابق ریاست جمهوری و عضو سابق شورای شهر. او که در جریان سوءقصد عناصر لباس شخصی در سال 2000 بشدت مجروح و نیمه فلج گشته است نیازمند رسیدگی فوری پزشکی است)، محمد رضا جلائی پور (فعال دانشچوئی)، سعید لیلاز (روزنامه نگار)، محسن میردامادی (عضو سابق مجلس)، عبدالله مومنی (فعال دانشجوئی)، بهزاد نبوی (عضو سابق مجلس)، عبدالله رمضان زاده (سخنگوی سابق دولت)، هدی صابر (رونامه نگار)، محسن صفائی فراهانی (عضو سابق مجلس)، سعید شرکاوند (معاون سابق وزارت دارائی)، شهاب الدین طباطبائی (روزنامه نگار)، عبدالفتاح سلطانی (وکیل دادگستری)، علی تاجرنیا (عضو سابق مجلس)، محمد توسلی (شهردار سابق تهران)، مصطفی تاجزاده (معاون سابق وزارت کشور)، غلامرضا ظریفیان (استاد دانشگاه)، احمد زید آبادی (روزنامه نگار).
با کمال احترام آن جناب را فرا می خوانیم تا ضرورت التزام به عهدنامه‌های بین المللی در رعایت حقوق بشر را که حکومت جمهوری اسلامی ایران نیز به آنها متعهد است به آن حکومت یادآور شوید. حکومت ایران باید متذکر باشد که حبس ناموجه شهروندان، سرکوبی خشن تظاهرات مسالمت آمیز، دستگیریهای فاقد محمل قانونی، و گرفتن اعتراف از طریق شکنجه از مصادیق نقض قوانین بین الملل و قانون اساسی خود آن کشوراست. بررسی شکایتهای واصله درباره تخلفات گسترده در انتخابات اخیر ریاست جمهوری می باید در فضائی مسالمت آمیزبا نظارت ناظران بی طرف و از مجاری قانونی صورت گیرد.
علی الخصوص، از جنابعالی درخواست می کنیم نماینده ویژه ای برای رسیدگی به تحولات ایران و تهیه گزارشی از آن منصوب دارید. در صورت امکان، موجب امتنان فراوان خواهد شد اگر شخص حضرتعالی بتوانید در طی سفری فوری به تهران مسئولان حکومت ایران را از مراتب نگرانی جدّی جامعه جهانی آگاه فرمایید.
در پایان مراتب قدر دانی خویش را نسبت به اقدام جنابعالی در انتشار بیانیه مؤرّخ دوم تیر 1388 درباره بحران ایران اعلام می کنیم و بی‌صبرانه خواهان ایفای نقش راهبردی آن جناب در جلوگیری از گسترش خشونت و خونریزی در ایران هستیم.
امضا کنندگان:
تورج اتابکی، استاد تاریخ، دانشگاه لیدن
کاوه احسانی، استادیار علوم سیاسی، دانشگاه دوپال
سعید امیر ارجمند، استاد ممتاز جامعه شناسی، دانشگاه استونی بروک
عبدالعلی بازرگان، فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق
مازیار بهروز، دانشیار تاریخ، دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو
منصور بنکداریان، استادیار تاریخ، دانشگاه تورنتو
علی بنو عزیزی، استاد علوم سیاسی، بوستون کالج
آصف بیات، استاد جامعه شناسی، دانشگاه لیدن
مهرزاد بروجردی، استاد علوم سیاسی، دانشگاه سیراکیوز
فاطمه حقیقت جو، محقق، دانشگاه ماساچوست،بوستون
فرهاد خسرو خاور، استاد مدرسه عالی مطالعات اجتماعی و استاد میهمان دانشگاه هاروارد
حمید دباشی، استاد مطالعات ایرانی و ادبیات مقایسه ای، دانشگاه کلمبیا
نسرین رحیمیه، استاد تاریخ، دانشگاه کالیفرنیا، ایروینگ مصطفی رخ صفت، ویراستار سابق کیهان فرهنگی
روحی رمضانی، استاد شاینده، دانشگاه ویرجینیا
عبدالکریم سروش، عضو برجسته آکادمی علوم ایران
احمد صدری، استاد جامعه شناسی و صاحب کرسی مطالعات جهان اسلام، لیک فورست کالج
محمود صدری، استاد جامعه شناسی، دانشگاه تگراس ومنز
حسین ضیائی، استاد و رئیس گروه مطالعات ایرانی، دانشگاه کالیفرنیا در لوس آنجلس
رضا فراهانی، استاد میهمان روانشناسی، سیتی کالج نیویورک
فریده فرهی، گروه علوم سیاسی، دانشگاه هاوائی در مانو
محسن کدیور، استاد میهمان فلسفه و کلام، دانشگاه دووک
مهرانگیز کار، محقق میهمان گروه حقوق دانشگاه هاروارد، زندانی سیاسی سابق
آرنگ کشاورزیان، دانشیار مطالعات اسلامی و خاور میانه، دانشگاه نیویورک
حسین کمالی، استادیار میهمان مطالعات ایرانی-اسلامی، دانشگاه کلمبیا
آزاده کیان، استاد جامعه شناسی و رئیس گروه مطالعات زنان، دانشگاه پاریس
اکبر گنجی، فعال سیاسی، روزنامه نگار و زندانی سیاسی سابق
عطاالله مهاجرانی، معاون نخست وزیر و وزیر فرهنگ سابق
آرش نراقی، استادیار فلسفه و دین، موراوین کالج

No comments:

Post a Comment